Dedikodusunu Yaptığınız İnsanların Sizden Daha Mutlu Olmasının 9 Nedeni
Hepimizin gün içinde merak ettiği birçok şey olur. Bazı zamanlar en çok merak ettiğimiz ve hakkında saatlerce konuştuğumuz konular başkalarının davranışları, yaptıkları veya hayatları olabiliyor. O an güzel gelse bile kısa süreli biz haz yaşamaktan öteye götürmez kimseyi başkaları hakkında konuşmak.
Dedikodusu yapılan insanlar kendi hayatlarını yaşarken, dedikodu yapanlar onların hayatlarını konuşmakla meşgul. İşte dedikodusunu yaptığınız kişilerin sizden daha mutlu olmasının nedenleri:
1. Zamanlarını başkaları hakkında konuşarak harcamazlar:
“Büyük insanlar fikirleri, orta insanlar olayları, küçük insanlar diğer insanları konuşur.” Sözünü muhtemelen duymuşsunuzdur.
Dedikodusunu yaptığınız kişi işte o insanlardan biri. Kendisiyle meşgul ve işini yapıyor. Kendisini geliştiriyor ve mutlu.
2. Etraflarında Dedikoducu İnsanları Barındırmazlar:
Mutluluğumuz ve iyi olmamız çoğunlukla etrafımızdaki insanların kim olduğuyla ilgilidir. Eğer etrafınız dedikoducularla doluysa, kendinizi çok fazla geliştiremezsiniz. Dedikodu zehirlidir. Eğer dedikodusunu yaptığınız kişinin sizin veya başka birisinin dedikodusunu yaptığını duymuyorsanız, muhtemelen yapacak daha iyi işleri olduğu içindir. Eğer çok fazla dedikodu yapıyorsanız kendinize dönüp bir bakın ve mutlu olup olmadığınızı sorgulayın.
3. Taraf Tutmazlar:
İnsanlar dedikodu yaptıklarında taraf tutmaya da başlarlar. Bir fikre veya inanca hep birlikte bağlanırlar. Sonuçta yaptıklarına tepki gösterilince veya zorluklarla karşılaşınca grup olarak “ne cesaretle bizi zorluyorlar” reaksiyonu olur ve bu da aşırı mutsuzluğa sebep olur.
Ama bunun yerine dedikodu ile vakit kaybetmeyi bırakıp duyduğunuz her şeye inanmaz ve dedikodulara kulak asmazsanız çok daha mutlu olabilirsiniz.
4. Yeni Şeyler Öğrenirler ve Kendilerini Geliştirirler:
Dedikodu sizi hiçbir yere götürmez. Dedikodudan hiçbir şey öğrenemezsiniz. Size yargılayıcı ve önyargılı olmayı öğretmekten başka size hiçbir şey kazandırmaz.
Peki ya dedikodusunu yaptığınız kişi? Dedikodu yapmadığı için insanları yargılamaz haklarında önyargılı hükümler vermez. Daha üretken ve yeni bir şeyler öğrenmekle meşgul olur. Kendisini geliştirir ve kendisini geliştiren diğer insanlar gibi daha mutlu olur.
5. Yalan Söylememenin Haklı Gururunu Yaşarlar:
Dedikoducular sürekli yalan söylerler. Gerçeği eğip bükerler ve olayları olduğundan büyük ve önemli gibi göstermek için abartırlar. Yalancılar ise hiçbir zaman mutlu olamazlar.
Dedikodusunu yaptığınız kişinin sizden daha mutlu olmasının sebeplerinden biri de yalan söylemek yerine insanlarla anlamlı konuşmalar yapıyor olması. Onların başkaları hakkında yalan yanlış abartılmış bilgilere ihtiyacı yoktur bunlarla vakit kaybetmezler.
6. Arkadaşlarına Güvenirler:
Dedikoducu insanların çevresindeki insanlar da kendileri gibi dedikoducu olurlar genelde. Aklınızdaki “Acaba benim arkamdan da konuşuyor mu?” düşüncesi sizi yer bitirir. Güvenin yok olması ise mutsuzluğa yol açar.
Dedikodu yapmayan insanların ise böyle bir endişesi olmaz. Arkadaşlarının dedikodu için değil, kendisine yakınlık duydukları için yanlarında olduğunu bilir. Eğer saygı duyulan bir insansanız, başkaları sizden sadece iyilikle bahseder.
7. İş Yerinde Huzurlu Vakit Geçirirler:
Ofis dedikoduları her iş yerinin zehridir. Çalışanlar ve iş arkadaşları dedikodu yapmaya devam ederken zehri de yayarlar.
Dedikodu yapmayan insanlar ise bu zehirden etkilenmez ve işlerine odaklanırlar ve daha mutlu olurlar.
8. Başkalarına Karşı Yardımsever ve Kibar Olurlar:
İnsanlar dedikodu yaptıklarında, dedikodusu yapılan kişi hakkında önyargılar ve yanlış tutumlar geliştirirler. Bu önyargı ve yanlış tutumlar yüzünden diğerlerine kötü davranırlar. Kötü davranmak ise kişinin ruh halini olumsuz etkileyerek onu mutsuz eder. Sonuçta dedikodu yapan insanlar içten içe acı çekerler.
Bir düşünün: Eğer iyi ve yardımsever bir insansanız, siz de mutlu olursunuz. Aklı başında hiçbir insan iyi, nazik ve yardımsever olduğu için mutsuz olmaz. Hatta bazen mutlu olmanın en kolay yolu başkalarına yardım etmektir.
9. Saygı Duyulan Kişiler Olurlar:
Dedikoducu insanlar asla saygı görmezler. Hatta nasıl saygı göstereceklerini de bilmezler. Çevrelerindeki kişiler bir gün kendilerinin de dedikodusunu yapacaklarını düşündüklerinden onlara asla güvenmezler.
Saygı duyulan biri olduğunuzda ise insanların sizin hakkınızda iyi şeylerden başka söyleyecekleri bir şey yoktur. Size güvenirler sizden kötülük beklemezler.
Benzer Makaleler
Dünyanın En Büyük Leonardo Da Vinci Sergisi İstanbul’da
Tüm dünyaca ünlü İtalyan ressam Leonardo Da Vinci’nin şimdiye kadarki en büyük...
Korona Virüsün Evliliğinizi Bitirmesini 5 Adımda Engelleyin!
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü nedeni ile hepimiz zor zamanlar...